Artrally

Artrally

Dalarallyt är en lagtävling som går ut på att – under en given tid – identifiera, dvs se eller höra så många fågelarter som möjligt i Dalarnas LÄN!

 

Dalarallyt genomförs normalt en fredag-lördag i mitten av februari, vanligtvis vecka 7. Rallyt börjar fredag kväll klockan 18:00 och pågår fram till klockan 16:00 lördag eftermiddag med samling, rapportering, samvaro och kårande av vinnare. Varje lag bestämmer själva hur mycket av tid de vill tillbringa i fält.

 

Det hör till god traditionen att varje lag skickar in en bild på laget till DOF:s hemsida, SNARAST efter tävlingen. Skicka bilden till Glenn Costello: glenncostello11@gmail.com.

 

Priset till det vinnande laget – förutom ära, berömmelse och respekt bland Dalarnas fågelskådare – är ett fint vandringspris (bilden till höger), samt ett uppdrag att skriva rapport till medlemstidningen Fåglar i Dalarna och att arrangera nästa års rally.

Syfte

Syftet är att komma ut och skåda tillsammans och att ha kul – samt att förstås hitta så många arter som möjligt, vilket ger oss en bild av vilka arter det finns i Dalarna på vintern.

Avgift

Deltagaravgiften är 25 kr per person och den kan betalas in till DOFs bankgiro eller swish-nummer:

  • bankgiro: 341-0081
  • swish-nummer:  123 062 4320

Ange lagnamnet vid betalningen. 

OBS glöm inte avsändare. Det går även att betala avgiften vid återsamlingen om man vill. Överskottet från Dalarallyt går till DOF:s fågelskyddsarbete

Nästa artrally

Mer detaljerad information om när, hur, anmälan, tävlingsansvarig, laguppställningar, information om lag, Band-larm (BA), mobilnummer till alla lag med mera presenteras på hemsidan under Nyheter och Dalakalendern när Dalarallyt närmar sig.

Vinnande laget från 2015, 2016 och 2017 – Team Hotjarn: Pelle Adenäs, Bertil Rahm, Thorild Jonsson. Foto: Peter Olsson

Vinnande laget från 2014 – Twitching Tits: Birgitta Rune, Inga-Lill Paulsen Andersson och Lotta Bonde. Foto Alf-Jan Hansson

Sidansvarig och kontaktperson

Bertil Rahm

bertil.rahm@telia.com