Ekoskådning i Dalarna

Ekoskådning i Dalarna

Under 2017 startade vi en Eko-X lista för dalaskådarna. Eko-X går ut på att kryssa så många fåglar som möjligt och samtidigt påverka miljön så lite som möjligt. Vi har ingen särskild tanke på tävling, men visst väcks lite kampanda.

 

Krysslistan hittar ni här!

 

Listan är ett excelark som har en egen länk på internet. Spara länken bland dina bokmärken för enkel åtkomst när du ska fylla i kryss. Excelarket har flera flikar längst ner, en med regler och information (OBS! läs igenom den fliken!) och övriga är listan med Eko-X, idagsläge finns en flik för 2017, 2018, 2019, 2020 och 2021. Listan för året låser vi sista januari för att kunna sammanställa resultat. 

 

Fyll i ditt namn i en av tabellerna i listan och markera sedan varje fågel du ser under årets gång, ange även vilken ort du skådar ifrån. Listan sparas automatiskt.

Reglerna

  • Man ska ta sig fram med muskelkraft. Gå, cykla, inlines, skateboard, paddla osv. så länge den inte har någon motor! Undantag är elrullstol eller liknande hjälpmedel.
  • Startpunkt är där man är bor och är folkbokförd. Man kan alltså inte ta bilen ut i skogen och gå en sväng eller kryssa under sin semester i sommarstugan!
  • Enbart ekoskådning inom landskapet Dalarna räknas!
Förbud mot motordrivna fordon! Foto: Peter Sjö

Sidansvarig och kontaktperson

Glenn Costello

glenncostello11@gmail.com