Aktiviteter

Aktiviteter

Nedan presenteras några av återkommande fågelaktiviteterna i Dalarna. Mer information finns på Dalakalendern här på hemsidan och DOFs Facebook-sida, kolla där för att hitta mer aktuell och detaljerad information om olika fågeläventyr nära dig.

Eko-skådning

Tävla med andra EKO-skådare som vill skåda fågel och påverka miljön så lite som möjligt. Du rapporterar dina EKO-obsar via en krysslista här på hemsidan.

Läs mer

Årets artinventering

Varje år väljer inventeringsgruppen ut en eller flera arter som ska rapporteras extra noga. Rapportera dina obsar via Artportalen.

Läs mer

I slutet på januari genomförs den årliga vinterfågelräkningen, där du deltar genom att räkna antalet fåglar vid din fågelmaning. Du rapporter via BirdLifes sida Vinterfåglar inpå Knuten. Flera lokala klubbar i Dalarna har fågelmatningar med gemensam räkning.

Läs mer

I februari är det dags för DOFs artrally, en rolig tävling som går ut på och/eller höra att se så många arter som möjligt under ca ett dygn i Dalarna.

Läs mer

I mars hålls DOFs årsmöte och förutom traditionella årsmöteshandlingar hålls alltid något intressant föredrag.

Lokala fågelklubbar i Dalarna samt flera av Naturskyddsföreningens lokala kretsar bjuder första helgen i maj allmänheten på fågelupplevelser under Fågelskådnings dag. 

Fågeltornskampen är en fridfull tävling som ofta hålls samtidigt som fågelskådningens dag och går ut på att från ett fågeltorn se och/eller höra så många fågelarter som möjligt.

Läs mer

I juni är det dags att ge sig ut i natten och njuta av fåglarnas spel, sång och övriga läten. Flera av de lokala fågelklubbarna i Dalarna arrangerar exkursioner.

I november arrangeras DOFs höstmöte med intressanta diskussioner och föredrag.