27 januari, 2019

Jubileumsåret invigd med bildvisning

DOF inledde jubileumsåret med en bildvisning i Borlänge.
30 DOF:are hade tagit sig till Borlänge och fick nöjet av att få se och höra mycket om fågellivet det gångna året – runt omkring och hemma hos Hansa Andersson i Bergsgården i Falun samt från ett åtelgömsle med de vanliga besökare som kungsörn, havsörn, duvhök, korp, skata med många flera och sedan även bilder från uvarna i Falu gruva.

 

Underbart och underhållande är mitt bästa sätt att beskriva dagens bildvisning. Hansa visade inte bara sina fina bilder, men också hans olika berättelser och historier kring varje bild gjorde denna bildvisning helt underbar. Hansa hade även med några korta filmsnuttar och störst uppskattning fick nog gökungen som matades av sina busksvättaföräldrar, en film som även visats på TV i Mitt i Naturen. 

 

Stort tack till Christina, Karin och Lars-Erik som fixade både denna visning, fika och mingel. DOF tackade Hansa med boken Odinsvalans marker.

 

Nästa jubileumsaktivitet blir årsmötet i mars och då kommer Anders Wirdheim med sin föreläsning ”Fågelskådning – då, nu och i framtiden”. 

 

Glöm inte heller att anmäla dig till DOFs resa till Falsterbo, en annan spännande jubileumsaktivitet.

 

Svend

 

Nedan fikamingel, även det en viktig aktivitet ….

Dela gärna!

Kommentarer

Det finns inte några kommentarer för detta inlägget ännu.

Skriv en kommentar

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.