20 april, 2020

Gunnar Lind har lämnat oss

När styrelsen fick beskedet att Gunnar Lind hade lämnat oss fick vi ett fint mail från en styrelseledamot som varken kände eller hade träffat Gunnar. Jag – som kände och verkligen uppskattade Gunnar både som fågelskådare och person – tycker att det visar vad han betydde för DOF. 

När någon – som inte kände honom— ändå kände till honom och hans gärning betyder det att minnet av Gunnar och hans gärning för DOF och Dalarnas fåglar kommer att leva länga inom föreningen.


”Jag har aldrig träffat honom, men jag har förstått att han har betytt oerhört mycket för DOF, spridit kunskap om dalarnas fågelliv och jobbat för fågelskyddet. Jag har också förstått att det var en mycket fin person. Alltid tråkigt när eldsjälar lämnar en förening. Hälsningar Karin”.


Jag glad att vi hann med en bra intervju med Gunnar, en intervju som Berndt Larsson i Säter skrev om i FiD nr 3 2019. När jag åter läser den, ser jag den som en hyllning till Gunnars gärning för DOF och inom ornitologin.


DOF har blivit en profil fattigare.


Svend Svarrer


Dela gärna!

Kommentarer

Det finns inte några kommentarer för detta inlägget ännu.

Skriv en kommentar

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.