20 december, 2020

DOF VIK

DOF – Vinterfåglar Inom Kommunen

DOFs traditionella Artrally i februari har i år ställts in. I stället blir det nu en kommunkamp.

 

NÄR?

Vecka 7 som vanliga Artrallyt:
Lördagen den 20:e februari (hela dygnet) till
Söndagen 21:e februari kl 16:00.

Inrapporteringen till Artportalen ska sedan vara klar senast kl 18:00. På måndagen kommer vi att sammanställa resultatet, som sedan kommer att redovisas på hemsidan och Facebook.

 

 

VAR?

Du väljer själv i vilken eller vilka kommuner
du skådar i och rapporterar från,
men företrädesvis skådar du i och rapporterar
från den egna hemkommunen.

Ni som kommer utifrån
får själva välja vilken/vilka kommun/kommuner ni vill skåda i. 
 

 

HUR?

Du skådar ensam eller tillsammans med dem som du i dessa tider normalt umgås med. Du rapporterar in dina observationer på artportalen. Glöm inte att ange vilken kommun du observerat fågeln. Du tar dig fram på valfritt sätt under eget ansvar.

 

Det är kul att skåda fågel

Naturen är öppen och styrelsen och Dala212 tycker att det går att genomföra ett alternativt Artrally typ DOFvik som kan ge alla skådare en nästan lika kul, trevlig och spännande helg ute i naturen och spana efter arter precis som på ett vanligt Artrally. Istället för att åka med ditt traditionella lag får du nu åka, antingen ensam eller samman med dem som du i dessa tider umgås med i vardagen.

Kommunkampen

Istället för en lagtävling gör vi alltså om det till en kommuntävling och undrar i vilken kommun det finns flest fåglar och var vi har de aktivaste fågelskådarna som rapporterar in flest arter denna helg?

Så ut och lyssna på ugglor, hitta den där udda arten som finns i din kommun, men glöm för all del inte alla vanliga vinterarter. Vill du inte åka runt i kommunen kan du bidra till din kommunlista genom att rapportera alla arter du ser från ditt eget fågelbord hemma på tomten – alla arter räknas i denna kommunkamp.

Vi förlorar såklart tävlingsmomentet för hela Dalarna, men i stället får vi se vilken kommun som kommer att få ihop flest arter i kommunkampen. Det kanske blir lite orättvist med tanke på de olika kommunernas storlek, antalet möjliga arter och antalet skådare i de olika kommunerna, men tävling är sällan rättvis. Men vi hoppas det blir kul i alla fall.

Arbetsgruppen Dala212 2020
Mikael Ohlson, Bertil Rahm, Svend Svarrer

L  

Dela gärna!

Kommentarer

Det finns inte några kommentarer för detta inlägget ännu.

Skriv en kommentar

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.