19 september, 2019

Euro Birdwatch

Helgen 5-6 oktober,  

5 oktober kl. 03:00 – 6 oktober kl. 17:00.

Idén med Euro Birdwatch – är att så många som möjligt skådar fåglar samtidigt och att man försöker se/höra så många av världens fågelarter under samma helg. Fantastiska 73 miljoner fågelindivider har rapports under åren och på olika sätt har 1,1 miljoner människor deltagit. Otroliga siffror och allt för att rikta uppmärksamheten på fåglarnas flyttning och deras behov av bestående rastplatser och övervintringsområden.

 

Passa på att delta i någon aktivitet som arrangeras av Dalarnas Lokala Fågelklubbar eller bara genom att ge dig ut och skåda på egen hand med eller utan skådarkompisar. Rapportera sedan så mycket du kan direkt på Artprotalen, men gör det senast 17:00 på söndagskvällen 6 oktober. Då hinner BirdLife Sverige sammanställa och rapportera i god tid till BirdLife International.

 

Läs mer på BirdLifes hemsida:
birdlife.se/evenemang/eurobirdwatch-2019

 

EuroBirdwatch arrangeras första helgen i oktober. Syftet är att för en bredare publik lyfta fram mångfalden i vår gemensamma fågelfauna och behovet av skydd över gränserna för fåglarna. Det är en poäng att EuroBirdwatch äger rum under fåglarnas sträcktid, eftersom det särskilt väl illustrerar behovet av internationellt samarbete för fågelskyddet.

Dela gärna!

Kommentarer

Det finns inte några kommentarer för detta inlägget ännu.

Skriv en kommentar

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.