18 april, 2020

Ny Facebookgrupp

 

Ny mötesplats för alla fågelintresserade. 

DOF har nu startat en Facebook-grupp med namnet Fåglar i Dalarna. 
Tidigare har vi en Facebook-sida, men efterfrågan på en Facebook-grupp har varit stort och därför har vi nu utökat våra informationskanaler även med denna tjänst. Gruppen Fåglar i Dalarna drivs av Dalarnas Ornitologiska Förening och finns till för ALLA fågelintresserade. Vi vill helt enkelt skapa en trevlig digital mötesplats där alla är välkomna!

 

Dela med dig

I gruppen uppmuntrar vi därför till att bilder, filmer, tips, diskussioner och skådarupplevelser med mera läggs ut här. Alla bilder oavsett kvalité får läggas upp här och vi vill att ingen ska tveka om att ladda upp en bild – en suddig mobilbild är lika mycket värd som en knivskarp bild tagen med proffsutrustning!

Det går bra att exempelvis ställa frågor om allt från artbestämning till att man söker information om Dalarnas fåglar. Vi vill samla alla kunskapsnivåer på en plats, där alla delar med sig av sin kunskap – på så vis kan alla bidrag till att öka kunskapen om Dalarnas fåglar!
Vi tänker även lägga ut information från DOF här – det kan vara allt från intressanta artiklar vi publicerar på hemsidan till kommande evenemang.

 

Regler

Även om vi skulle vilja hålla gruppen fri från en massa regler, så måste vi ändå ha några så att gruppen blir så trevlig och bra som möjligt för alla:

  • Reklam hör inte hemma här.
  • Inlägg ska vara kopplat till gruppens syfte annars tas det bort.
  • Alla ska hålla en god ton i gruppen.
  • Opassande bilder på till exempel aktiva bon tas också bort, även bilder och filmer där man tydligt ser att fåglarna störs av fotografen tas bort.
  • Inlägg om tam- och burfåglar med mera tas också bort – det har inte med natur att göra.
  • Inlägg innehållande känslig information som till exempel fyndplatser för rödlistade fåglar under häckningstid tas bort – tänk på vad som döljs i Artportalen och följ samma principer här.

 

DOFs informationskanaler:

Dela gärna!

Kommentarer

Det finns inte några kommentarer för detta inlägget ännu.

Skriv en kommentar

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.